Βασίλης Λάππας

20 Απριλίου, 2020

Vassilis LappasΟ Βασίλης Λάππας γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κουκλιοί του νομού Ιωαννίνων

Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη φωτογραφία και περισσότερο με τη φωτογράφηση των Ελληνικών τοπίων και τη σκηνοθεσία πολιτισμικών ντοκιμαντέρ.

Το 1990 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στις σχολές ΑΚΤΟ όπου και διακρίθηκε στον τομέα της Σκηνοθεσίας, τη Δημιουργία Ηχοραμάτων και Οπτικοαουστικών Πολυθεαμάτων.

 

 

Το 1991 διοργάνωσε την παρουσίαση των τελειόφοιτων των σχολών ΑΚΤΟ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου και παρουσίασε το έργο του «Ωδή στη Σαντορίνη», από το ομώνυμο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με απαγγελία του Ηθοποιού, Νίκου Μαγδαληνού.

 

Βασίλης Λάππας

Από το 1994, ο Βασίλης Λάππας διαθέτει δικό του επαγγελματικό στούντιο οπτικοακουστικών παρουσιάσεων και πελάτες του είναι πολλά γνωστά ονόματα του χώρου. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το έργο του «Βίκος: Χρονικό στις Εποχές», το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης. Το έργο του αυτό παρουσιάσθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με χορηγία του Ινστιτούτου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με χορηγία της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. στην οποία είναι ενεργό μέλος από το 1993 και στις 22 Μαΐου 1996, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής.
Φωτογραφίες και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως «ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, DRIVE, BOSS, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΟΤΟ, ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ», καθώς και στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Ethnodata.

Η εμπειρία του αυτή του έδωσε τη δυνατότητα από το Σεπτέμβριο του 2015, να είναι παραγωγός εκπομπής στο διαδικτυακό ραδιόφωνο starclassic.gr και μέσα από την εκπομπή του «ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» να μας ταξιδεύει στα μέρη της Ελλάδας και στον πολιτισμό της, προάγοντας τον τουρισμό της χώρας μας.

klgallerywebradio.com
Από το Σεπτέμβριο 2016, η εκπομπή του αυτή, αλλά και πολλές άλλες με θέμα τον τουρισμό και πολιτισμό, θα εκπέμπεται από το δικό του διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό KLgallerywebradio.com

Ανάμεσα στις δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε και προσωπικός φωτογράφος του Γιώργου Χειμωνέτου και της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

Το 1996, σκηνοθετεί το έργο της ΔΕΗ «Οπτική Ενέργεια», σε φωτογραφίες Άλκη Ξανθάκη και Ντόρας Μηναϊδη, κείμενα Μάνου Στεφανίδη, απαγγελία κειμένων Κώστα Χριστοφιλόπουλου και μουσική YIANNΙ. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στη Στοά Βιβλίου και στο Γκάζι. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, η ΔΕΗ ανέλαβε τη χορηγία και το έργο κυκλοφόρησε σε CD-ROM.

Το 1999, παρουσίασε σε διεθνές συνέδριο στην Ουκρανία το έργο «Ονειρικός Κόσμος», του Λάζαρου Σακελλαρίου, κατά την οποία έγινε και η βράβευση του τότε Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη.
Στις 17/4/2000, παρουσίασε στην αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το έργο του «Θαυμαστά Ερείπια», σε κείμενα και απαγγελία, Ναπολέοντα Λαζάνη. Το έργο προλόγισαν ο Ιστορικός Φωτογραφίας, Άλκης Ξανθάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, Δημήτρης Λούκας και του απενεμήθη τιμητική πλακέτα από την Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, για την προσφορά του στον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας.
Το Νοέμβριο του 2002, συνεργάστηκε με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο στο περιοδικό Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας.
Το Φεβρουάριο του 2003, σκηνοθετεί το έργο «Οι Άνθρωποι της Κ.Ο.Α», το οποίο στις 28-2-2003 παρουσιάσθηκε στην πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα 60 χρόνια της στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και του απενεμήθη έπαινος από το Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Άρη Γαρουφαλή, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της πανηγυρικής αυτής εκδήλωσης.
Το έτος 2004, ξεκίνησε μαζί με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο να επιμελείται του διαδικτυακού ταξιδιωτικού περιοδικού «WWW.ECHORAMA.GR», ενώ το 2014 ξεκίνησε και το νέο του διαδικτυακό ιστότοπο «WWW.KLGALLERY.GR».
Στις 20 Μαΐου 2015, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, το έργο του «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ» και απέσπασε άριστες κριτικές, τόσο από ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών, όσο και από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.
Με διθυραμβικούς επαίνους έγινε δεκτό το έργο του αυτό και κατά την παρουσίασή του, στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στο DEREE Αμερικανικό Κολλέγιο (The American College of Greece), που οργάνωσαν οι 25 year associates και παρακολούθησε εκλεκτό κοινό.
Με την KL GALLERY VASSILIS LAPPAS, διοργανώνει εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της αυτών, στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ο Βασίλης Λάππας αποθανάτισε με το φακό του, σε αποκλειστικότητα, όλη την παρουσίαση του ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ (ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2006), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» καθώς και στις 17 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, μαζί με συνεργάτες του παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο της Αντιγόνης Πόμμερ «ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙ», Εκδόσεις «ΩΚΕΑΝΙΔΑ».
Τέλη του 2015, ανέλαβε την αποκλειστική φωτογράφιση της παρουσίασης του βιβλίου – τριλογίας του Γιώργου Μανιώτη «Η Τριλογία της κρίσης» και το Μάιο 2016, είχε επίσης την αποκλειστικότητα φωτογράφισης της παράστασης του θεατρικού έργου του Γιώργου Μανιώτη «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ», που ανέβηκε στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» με το μοναδικό ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου, Νίκο Μαγδαληνό.
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 και μέχρι τις αρχές του 2016, σε συνεργασία με την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και την Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ), οργάνωσε μέσα από τις σελίδες του διαδικτυακού του περιοδικού, ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ» και η ωραιότερη φωτογραφία της εβδομάδας δημοσιευόταν στο φύλλο του Σαββάτου, ενώ οι καλύτερες των καλύτερων εκτέθηκαν στο παρακάτω αναφερόμενο Φεστιβάλ.
Από 10 μέχρι 20 Μαΐου 2016, η KL GALLERY VASSILIS LAPPAS διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» του Δήμου Αμαρουσίου, με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ», με έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας, γλυπτικής σε γυαλί, εγκαταστάσεων με χαϊκού, κατασκευών (modeling). Tο Φεστιβάλ αυτό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρατάθηκε και για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, ενώ πλέον έπεται η συνέχεια και των επόμενων κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αυτού, ο Βασίλης Λάππας παρουσίασε αφενός το νέο του έργο «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ», εμπνευσμένο από το βιβλίο «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΕΣ ΣΙΩΠΕΣ – ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΙΙ», της εθελοντικής Ομάδας Ελλήνιον, με ποιήματα φυλακισμένων γυναικών στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και αφετέρου την «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ».
Τόσο με τα έργα του, όσο και με τις φωτογραφίες του, ο Βασίλης Λάππας συνεχίζει να είναι Πρέσβης της Ελλάδας ανά τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις ομορφιές και τον πολιτισμό μας.

    Leave a comment

Total:
Μια σημείωση για τους επισκέπτες μας

Μια σημείωση για τους επισκέπτες μαςΑυτός ο ιστότοπος έχει ενημερώσει την πολιτική απορρήτου του σε συμμόρφωση με τις αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όλα τα μέλη παγκοσμίως. Ενημερώσαμε επίσης την Πολιτική Απορρήτου μας για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας σε σχέση με το απόρρητο και τις προσωπικές σας πληροφορίες. Διαβάστε αυτό για να διαβάσετε τις ενημερώσεις σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και τις πληροφορίες που συλλέγουμε στον ιστότοπό μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την ενημερωμένη πολιτική απορρήτου μας.